none
Remontoijan muistilista PDF Tulosta Sähköposti

Muistettavia asioita märkätilaremonttia suunnitellessa

Ennen kuin aloitat kylpyhuoneremonttia on tärkeää miettiä alla mainittuja asioita. Jos asut asunto osakeyhtiössä, niin sinun on ilmoitettava taloyhtiölle kirjallisesti remontista sekä toimitettava tarvittavat suunnitelmat. Remontin voi aloittaa vasta kun taloyhtiö antaa siihen luvan. Taloyhtiöllä on myös velvollisuus valvoa remontin toteutusta. 

 1. Budjetti

Paljonko olet ajatellut sijoittaa rahaa remonttiin. Usein ihmisillä on vääriä käsityksiä laadukkaan märkätilaremontin kustannuksista. Ulkopuolinen valvoja voi auttaa jo kustannusarvion tekemisessä.

2. Mitä remontissa halutaan uusia?

Puretaanko kaikki vanhat pinnat kokonaan pois vai uusitaanko vain osa. Kaikkea ei aina tietenkään tarvitse uusia, mutta silloin täytyy aina varmentaa alla olevien rakenteiden ja vedeneristeiden kunto.

3. Vaihdetaanko märkätilakalusteiden paikkaa?

On hyvä huomioida, että esimerkiksi lattiakaivon paikan vaihtaminen ei aina ole mahdollista. Remontin kustannukset pysyvät kohtuullisempana jos suihkujen, viemäreiden ja kalusteiden paikkoja ei vaihdeta. Lähes kaikki muutokset ovat kuitenkin mahdollisia. Muutoksien aiheuttamat kustannukset on hyvä selvittää etukäteen, ettei tule yllätyksiä

4. Aikataulu?

Milloin remontti tehtäisiin ja milloin sen pitäisi olla valmis? Kun suunnitelmat ovat valmiit, pystytään remontti myös helposti aikatauluttamaan. Kylpyhuoneremontti kestää yleensä kahdesta neljään viikkoon remontin laajuudesta riippuen.

5. Pintamateriaalit?

Laatat, kalusteet, vesikalusteet, panelit jne. Materiaalivalinnat ovat tärkeässä osassa remonttia suunnitellessa. ”Kaikki vaikuttaa kaikkeen” on hyvä sanonta tässä kohtaa. Jos esimerkiksi halutaan isokokoinen lattialaatta niin se pitää huomioida jo lattiavalun teon yhteydessä. Jollain tuotteilla voi olla myös pitkä toimitusaika, joten senkin takia materiaalit kannattaa miettiä / hankkia ajoissa.

6. Kuka tekee ja kuka valvoo remontin?

Teenkö osan itse vai annanko ammattilaisten hoitaa koko homman? Märkätilojen rakentamiseen liittyy paljon määräyksiä, joten se on ammattitaitoa vaativaa työtä. Näin ollen on suositeltavaa teettää remontti alan ammattilaisilla. Pätevä märkätilatöiden valvoja auttaa myös urakoitsijavalintaan liittyvissä asioissa.

 

”Hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty!”